Tilbake til startsiden

Skytterhuset har adresse Skytterhusveien 11.

Skytterhuset, Leirdueveien, Blinken og Rifleveien ligger ikke der de ligger uten grunn. Her lå det både en leirduebane og en 50 meters bane. Disse banene lå nordvest for Skytterhuset. Her er nå nye bolighus.

I Skytterhuset var det dans og "hæla i taket" i helgene, Inne huset var det miniatyrskytebane.

Rykkinn selskapsklubb startet i 1975 med dans på Skytterhuset. I 1979 endret de navn til Rykkinn Nygammalt. Dette var et alternativ for eldre danseglade mennesker. De har i senere tid holdt til i Grendehuset.

Skytterhuset tilhører Vestre Bærum Salongskytterlag. Laget ble startet i 1925, samme år som Berger og Rykkinn Vel. Noe av det første skytterlaget gikk i gang med, var bygging av Skytterhuset. Det sto ferdig i 1927 med en 15 meters innendørs miniatyrskytebane innendørs. Her ble det skutt med bly helt frem til 1970, men da våget de ikke lenger på grunn av blystøv og dårlig ventilasjon. Siden har det vært skutt med luftrifle. Vestre Bærum Salongskytterlag kan skryte av svært mange norgesmesterskap, og selveste skytterkongen, verdensmesteren og mange ganger OL-deltaker, Harald Stenvaag, er medlem her. Det samme er vår store kvinnelige utøver Anne Grete Jeppesen. Det var Stenvaag som var først i verden til å skyte fullt hus, 600 poeng, en rekord som aldri blir slått. bare tangert. I 2014 ble 25 år gamle Ole Kristian Bryhn nytt æresmedlem etter en VM-seier.

Skytterhuset er stadig i bruk. I 2014 arrangerte klubben landsstevne for unge fra 10 til 16 år. Men dansen er det slutt på.


Kilder:

Hope, Svein Ola. (2000). Alt vel: glimt fra Berger og Rykkinn vels 75-årige historie. Berger og Rykkinn vel

Bård Mostveit. Lokalhistoriker.
Belsetveien 119. Mobil: 936 97 762
E-post: bmostvei@online.no

 

 

 

 

 

  

Se også Detaljkart
Eldre bilde av Skytterhuset. Kilde: Hope, Svein Ola. (2000). Alt vel: glimt fra Berger og Rykkinn vels 75-årige historie. Berger og Rykkinn vel

Skytterhuset

Skytterhuset 2020. Sett fra vest. Foto: Knut Erik Skarning