Tilbake til startsiden

G. Kjellman AS har adresse Brynsveien 134.

Ivar Kjellman, Kremmer`n, har vært et ikon på Kolsås.

Det var bestefaren, Gustav Kjellman, som startet butikken som da lå i Kristiania. G-en i firmanavnet står for Gulla som var Ivars mor. Forretningen ble flyttet til Kolsås i 1957. Ivar overtok butikken som 17-åring, sammen med sin mor. Butikken ble en krambod i ordets rette forstand, og med bare 52 kvadratmeter ble både vegger og tak benyttet til å presentere vareutvalget. Den gangen solgte de parfymeartikler, kjøkkenutstyr, malervarer og manufakturartikler. De skaffet alt kundene ville ha, og varene ble kjørt ut gratis (!) to ganger i uken.

Senere har butikken vært en kombinasjon av fargehandel, fotoforretning og spesialist innen vinleggingsutstyr. Men det har alltid solgt mange ulike artikler, blant annet modellbyggesett som ble meget populære.

Fotovirksomheten startet i 1976. I 2001 ble fotostudioet flyttet til Bærums Verk, men i 2017 ble det flyttet tilbake til Brynsveien 134. Her bruker fotografen Niels-Erik Kjellmann, sønnen til Ivar Kjellmann, uteområdene i nærmiljøet som kulisser. I butikken selges rammer og album.

For Kremmer'n var 8 timers dag et ukjent begrep. 11-12 timer var ikke uvanlig for han. Ivar likte ikke å ha ferie; da fikk han abstinensproblemer.

Men i 2018 var det slutt, etter 61 år i kramboden på Kolsås. Ivar har senere selvfølgelig bidratt i butikken noen dager i uken, han har jo alltid sagt at han ikke kunne tenke seg et liv uten butikken.

I dag (2020) har butikken et mindre areal, men man blir ekspedert av de samme hyggelige menneskene, og vareutvalget er fortsatt stort.

Kilder:

Lokalhistoriewiki

ISSUU

kjellmann.no

Ivar Kjellman

Budstikka 14.mai 2018   

Budstikka 28.april 2018 

 

 

 

  

Over: Slik ser det ut inne i butikken i 2020.
Foto: Knut Erik Skarning

Til venstre: Tidligere solgte Kremmer`n også "hjemmebrentapparater" Foto: Ivar Kjellman
Se også Detaljkart
Ivar Kjellman, Kremmer`n, utenfor butikken i 2020. Arbeidsfrakken er 60 år gammel!
Foto: Knut Erik Skarning

G. Kjellmann AS

I kjelleren har Ivars sønn, Niels-Erik Kjellmann, fotostudio.
Foto: Knut Erik Skarning